foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb

Litoměřice, příspěvková organizace

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Ve školním roce 2016/2017 byla zahájena spolupráce s firmou IREAS na dlouhodobém projektu s názvem Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii. Celý projekt je spolufinancován z fondů Evropské unie a jeho cílem je zvýšit motivaci žáků ke studiu a k osobnostnímu rozvoji v rámci studovaného oboru.

Projekt je určen žákům druhých ročníků učebního oboru se zaměřením na gastronomii, zúčastnilo se ho tedy dvacet žáků třídy KČ2.

Celkem žáci absolvovali 12 workshopů s časovou dotací v rozmezí 2-4 hodin. Workshopy byly vedeny buď externími lektory, nebo učiteli odborných předmětů s materiální podporou k daným tématům. V rámci projektu se pracovalo s motivací žáků a vybraní žáci, kteří se nejaktivněji zapojovali do práce v průběhu roku, byli vybráni na jednodenní kurz studené kuchyně s panem Bortníkem. V červnu byla vybrána skupina šesti dívek, které se zúčastnily týdenního soustředění v Českém ráji. V září bude vybráno opět šest žáků, kteří absolvují týdenní výjezd, tentokrát více zaměřený na praktické dovednosti.

Projekt je koncipován jako tříletý, během září bude tedy zahájen nový roční cyklus s nastupujícími žáky druhého ročníku.

Fotografie k nahlédnutí zde.

 

Copyright © 2019 SŠPgHS Litoměříce Rights Reserved.