^Zpět

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Get Adobe Flash player

 

Nejlepší tři soutěžící ocenila odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou, členy odborné poroty byly také šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a provozovatel Zájezdního hostince Na Štěpáně a restaurace Konírna Martin Slezák. Finálovým kláním provázela herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

 

Zvláštní cenu Rio Mare poukaz na 5 000 Kč převzal od pořadatelů soutěže Jiří Burdych z Pardubic. Školy, jejichž studenti získali jednu z cen, obdržely tuňákové výrobky Rio Mare ve stejné hodnotě. Všichni finalisté včetně pedagogického doprovodu si odnesli balíček produktů Rio Mare.

 

„Těší nás, že je o soutěž každým rokem větší zájem. Letos jsme měli rekordní počet 37 registrovaných škol téměř ze všech krajů České republiky. Snažíme se soutěžícím a školám připravit co nejlepší podmínky a ocenit také pedagogy, kteří studentům se soutěží pomáhají,“ říká předseda poroty pořadatele a marketingový manažer Bolton Czechia Pavel Kmínek.

 

Celostátní gastronomickou soutěž Svačina roku s Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem značky Rio Mare v České republice. Finále proběhlo opět v gastro studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

1. místo Dominik Nedoma  -  „Smažená rizolka s tuňákem Rio Mare a sušenými rajčaty

Suroviny (4 porce):

1 ks Rio Mare tuňáka, 10 lžic hladké mouky, 0,5 l mléka, 80 g sušených rajčat, 1 vejce, 160 g sýru, 80 g čerstvého špenátu, 160 g rajčat, 160 g žluté papriky, 1 šálek strouhanky, velkolistá petrželka, olej, sůl, pepř, cukr

Postup:

Z hladké mouky, mléka a vajec připravíme těsto na palačinky. Na oleji smažíme tenké palačinky, které naplníme špenátem, sýrem, tuňákem a sušenými rajčaty. Palačinky pevně zabalíme a obalíme ve vajíčku a ve strouhance a osmažíme do zlatova. Nakonec osmažené palačinky doplníme salátkem z rajčat, papriky a petržele.

Dokumenty

  • Dokumenty ke stažení

Videogalerie

  • Videogalerie

Fotogalerie

  • Fotogalerie

Dívčí pěvecký sbor Máj

  • Dívčí pěvecký sbor Máj

Klub mladého diváka

  • Klub mladého diváka

Rekonstrukce Centra denních služeb pro klienty se zdravotním postižením

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Litoměřice, p.o. je partnerem projektu Diakonie ČCE v Litoměřicích „Rekonstrukce Centra denních služeb pro klienty se zdravotním postižením“.Investiční projekt probíhal v Litoměřicích, Rooseveltova 7 v období od 1.10.2012 do 2.7.2015 a byl podpořen ze zdrojů ROP Severozápad, který je spolufinancován ERDF pod reg. č. CZ.1.09/1.3.00/69.01140.

Celý článek o ukončení projektu najdete zde.

Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti

V prosinci se náš žák Ota Čepelák (HT4) účastnil čtrnáctidenní „Odborné stáže“ u známého šéfkuchaře Romana Pauluse v hotelu Alcron sas raddison.

 Na fotografie se můžete podívat zde.

Naše škola je partnerem projektu realizovaným Asociací hotelů a restaurací České republiky o.s.

Název projektu: Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací České republiky o.s.

 

Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.00/54.0050

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem

a státním rozpočtem České republiky prostřednictvím Operačního programu vzdělávání

pro konkurenceschopnost

Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii

 

Ve školním roce 2016/2017 byla zahájena spolupráce s firmou IREAS na dlouhodobém projektu s názvem Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii. Celý projekt je spolufinancován z fondů Evropské unie a jeho cílem je zvýšit motivaci žáků ke studiu a k osobnostnímu rozvoji v rámci studovaného oboru.

 

Projekt je určen žákům druhých ročníků učebního oboru se zaměřením na gastronomii, zúčastnilo se ho tedy dvacet žáků třídy KČ2.

 

Celkem žáci absolvovali 12 workshopů s časovou dotací v rozmezí 2-4 hodin. Workshopy byly vedeny buď externími lektory, nebo učiteli odborných předmětů s materiální podporou k daným tématům. V rámci projektu se pracovalo s motivací žáků a vybraní žáci, kteří se nejaktivněji zapojovali do práce v průběhu roku, byli vybráni na jednodenní kurz studené kuchyně s panem Bortníkem. V červnu byla vybrána skupina šesti dívek, které se zúčastnily týdenního soustředění v Českém ráji. V září bude vybráno opět šest žáků, kteří absolvují týdenní výjezd, tentokrát více zaměřený na praktické dovednosti.

 

Projekt je koncipován jako tříletý, během září bude tedy zahájen nový roční cyklus s nastupujícími žáky druhého ročníku.

 

Fotografie k nahlédnutí zde.